середа, 15 серпня 2012 р.

Як чистити срібло в домашніх умовах?


  Багато хто з нас мають різні вироби з срібла-будь то прикраси або столові прилади. Не секрет, що з часом цей метал починає тьмяніти або чорніти, відразу виникає питання - як же можна почистити вироби зі срібла? Які способи чищення існують? Слід сказати, що срібло досить добре піддається очищенню. Існує кілька способів його чищення.
  В першу чергу слід відзначити, що будь-який метал, в тому числі і срібло бажано чистити спеціальними миючими серветками, або використовувати чистячу рідину, спеціально для цього призначену. Їх можна придбати в ювелірних магазинах. Плюс використання їх у тому, що після чищення срібло покривається тонким захисним шаром, який тривалий час буде оберігати виріб від окислення.
  Якщо ж під рукою немає такого засобу і немає можливості його придбати, то срібні вироби можна почистити нашатирним спиртом (розвівши його з водою 1:10), досить протерти срібло ганчірочкою, змоченою у розчині, при сильному ж потемнінні можна опустити виріб у розчин на деякий час.
  Крім цього існує спосіб чищення зубним порошком або пастою, бажано з додаванням соди.
Краще, звичайно, попередити потемніння виробів. Це зробити досить легко, дотримуючись правил зберігання срібла - знімати срібні прикраси при виконанні господарських робіт, а також при використанні косметичних засобів, зберігати ювелірні вироби у скриньках, в сухому приміщенні, крім того складати прикраси так, щоб вони не торкалися одне одного.

Джерело: http://myhelper.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар