середа, 19 вересня 2012 р.

Срібна вода

  Нині відомо, що срібло має вищий антимікробний ефект, ніж пеніцилін, біоміцин та інші антибіотики. Вода, що містить 1 мг/м3 срібла, добре інактивує віруси грипу різних штаммів, Навіть при значно менших концентраціях (0,1—0,4 мг/м3) вона здатна вбивати багато мікроорганізмів, що викликають небезпечні водні епідемії. При цьому дія стороннього фактору (в даному випадку незначна кількість срібла) не залишає видимих «слідів на воді» (колір, смак, запах, агрегатні стани її залишаються незмінними), але вода набуває властивостей, що перетворюють її на цілющу.
  Використання срібла для знезараження води є найефективнішим методом дезинфекції та консервування питної води. Його використовують, коли застосування хлору протипоказане: на суднах, у плавальних басейнах, у польових умовах.
  Срібло є прекрасним консервантом мінеральної води. Дослідження показали, що при зануренні курячих яєць у срібну воду досягається ефективна дезинфекція шкаралупи.
   Найширше срібна вода використовується в медицині.
  У роки Другої світової війни срібну воду використовували для лікування свищів, виразок, гнійних запалень, опіків. У наш час вона успішно застосовується для лікування ангін, виразок шлунку, в гінекологічній та стоматологічній практиці. Також було виявлено її вплив на підвищення імунітету людини, зміцнення нервової системи.
  Срібною водою забезпечували космонавтів під час польотів. Нині розроблена технологія консервування води іонами срібла на морських кораблях та аварійних запасів води для рятувальних суден.
  Срібна вода у герметично закритих пляшках не втрачає своїх смакових і біохімічних властивостей упродовж двох років.
Срібна вода

Науковці пояснили лікувальний ефект срібла


  Роль срібла як імуномодулятора сьогодні достовірно доведена. Лікарі порівнюють його дію з дією стероїдних гормонів. Іони срібла різко активізують захисну функцію організму, збільшуючи кількість імуноглобулінів і лімфоцитів у крові.
  Проведені дослідження змусили вчених здивуватися. Виявилося, що під час взаємодії зі сріблом дифтерійна паличка гине через три дні, стафілокок — через два дні, тифозна паличка — через 18 годин. Антисептичний ефект срібла в 1750 разів перевищує дію карболової кислоти. Науковці довідалися, що білий метал здатен боротися з 650 видами мікробів, вірусів, грибів, паразитів. А ще срібло омолоджує організм, нормалізує роботу кровоносної системи, усуває негативні наслідки порушення кровообігу. Прийом для лікування, профілактики срібної води сприяє загоєнню внутрішніх виразок, а також стимулює імунну систему, відновлює мікрофлору кишечнику.
  Медики розібралися, як «працює» білий метал, і дали наукове пояснення його лікувальним властивостям. Потрапляючи в організм, іони срібла проникають у кров. Там їх підхоплюють лейкоцити і доставляють до місця катастрофи – запалення, ушкодження, інфікування тощо. Тут іони срібла починають свою роботу. Вони виявляють чужорідні мікроорганізми, накопичуються у бактеріальніх клітинах, блокуючи їхню здатність ділитися (розмножуватися). Потім іони срібла проникають під оболонку, зупиняються на цитоплазматичній мембрані, яка відповідає за ферментні функції бактерії. Відтак життєздатність мікроорганізму паралізується й незабаром він гине.
Срібна вода

Як приготувати срібну воду

   З метою профілактики хвороб рекомендують вживати натще мінеральну воду, збагачену іонами срібла. Така вода є в продажу. Але якщо організм ослаблений хворобами або ви відчуваєте, що починаєте захворювати, то потрібно вживати срібну воду середньої концентрації. Її готують так: срібний злиток 999,9 проби вагою 50—100 г кип’ятять у воді (цієї кількості срібла достатньо, щоб іонізувати воду будь-якого об’єму). Сьогодні срібні злитки можна купити у багатьох банках. За ціною вони доступні більшості українців. Потрібно врахувати і такий нюанс: один раз витративши кошти, ви отримаєте «домашнього лікаря» на багато-багато років. Для того щоб отримати срібну воду слабкої концентрації, слід кип’ятити воду, доки не випарується третина води; середньої концентрації – до випарування половини об’єму води, міцної концентрації – до випарування 2/3 від початкового об’єму води.
  Є ще один спосіб приготування срібної води, але вона виходить слабшої потужності: срібні речі покласти у воду, настоювати протягом 1 доби. Важлива деталь: срібні речі, які використовують для приготування срібної води, не можна мити. Інакше вода не набуде потрібних властивостей. Річ у тім, що нам потрібні окиси срібла. У разі миття вони зникають.
  Дітям з лікувальною метою потрібно приймати по третині склянки срібної води двічі на день, дорослим — по 0,5 склянки срібної води 2 рази на день. Метеозалежним людям, які дуже реагують на зміни погоди, для підтримки організму слід приймати срібну воду слабкої концентрації по 0,5 склянки тричі на день перед їдою. Треба зазначити, що й срібну воду слабкої концентрації для профілактики хвороб та поліпшення самопочуття корисно вживати всім людям — і дорослим, і дітям.

Немає коментарів:

Дописати коментар