четвер, 6 вересня 2012 р.

Ще як можна почистити срібло!

  У кожної жінки, яка любить і носить прикраси, завжди є кілька виробів зі срібла. З часом воно темніє і, щоб повернути йому первозданний блиск і красу, його необхідно чистити. Правильно чистити срібло - не така вже складна наука, головне - зберігати і доглядати правильно, щоб чистити довелося якомога рідше.
Інструкція

  Срібло темніє, якщо воно зберігається в приміщенні з високою вологістю або поряд з препаратами, що містять сірку. Також потемніння може виникнути при погіршенні здоров'я власника. Великий вплив роблять і індивідуальні властивості шкіри. Щоб цього уникнути, після носіння протирайте прикраси сухою фланеллю.
  Бажано не піддавати срібло чищенні механічними засобами, а використовувати спеціальні серветки або препарати, які можна придбати в ювелірних магазинах. Крім чищення вони створюють захисне покриття на металі.
Зберігати прикраси зі срібла краще в спеціальних футлярах в сухому приміщенні. І бажано, щоб прикраси не торкалися одне одного. При хозработ і роботах з хімікатами вироби зі срібла краще знімати.
  Як чистити срібло в будинку
Можна самостійно чистити срібло в домашніх умовах:
- Нашатирний спирт.
Найпопулярніший спосіб. Срібні вироби замочуються в 10% нашатирному спирті на 10-15 хвилин. Потім їх промивають водою і висушують тканиною.
- Сірчана кислота.
Вироби кип'ятяться в 10% розчині сірчаної кислоти до тих пір, поки не змиються забруднення, промиваються водою і сушаться тканиною.
- Лимонна кислота.
Кип'ятіння виробів у розчині лимонної кислоти на водяній бані. На 0,5 літра води береться 100 г лимонної кислоти. У тару з розчином опускається шматок мідного дроту та прикраси, які потребують чищення. Приблизно через 15-30 хв. чистка закінчена. Срібло промивається і сушиться.
- Сода.
Кип'ятіння прикрас у розчині соди. На 0,5 літра води береться 1-2 ст.л. соди. У тару з розчином опускається шматочок фольги. Срібні вироби кип'ятяться приблизно 10-15 секунд, промиваються водою і сушать.
- Кока-кола.
Особливо досвідчені чистильники пропонують скористатися кока-колою - прокип'ятіть срібні вироби в напої протягом 3-5 хвилин, він ефективно видалить з срібла темну плівку.
- Сіль.
На 200 мл води береться 1 ч.л. солі, в цей розчин опускається срібло на пару годин. Можна навіть прокип'ятити його в цьому розчині 10-15 хвилин.
- Механічна чистка.
Передбачає чищення гумкою або зубною пастою. Механічні засоби добре видаляють плівку з поверхні металу, однак можуть зашкодити поверхню виробу.

Джерело: http://yak-prosto.com

Немає коментарів:

Дописати коментар